Κ. Αρβανίτης: Τα μάθατε τα νέα από τις ΗΠΑ;

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ/The Left και μέλος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης & Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), Κώστας Αρβανίτης, για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στον όμιλο Intellexa.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Τα Μάθατε τα Νέα από τις ΗΠΑ;


Εκτεθειμένη και υπόλογη η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στον όμιλο Intellexa -συμπεριλαμβανομένης και της θυγατρικής εταιρείας στην Ελλάδα- καθώς και στον ιδρυτή του, Tal Jonathan Dilian.

Στην ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου αναφέρεται ότι η εταιρεία Intellexa ανέπτυξε και πούλησε τεχνολογία spyware που παγίδευσε Αμερικανούς πολίτες, αλλά και εξήγαγε το Predator προς αυταρχικά καθεστώτα στον πλανήτη. 

H κυβέρνηση για άλλη μια φορά εκθέτει την χώρα μας καθώς είναι πλέον διεθνώς γνωστό πως προσπαθεί ανεπιτυχώς να υποβαθμίσει και να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών  στο οποίο εμπλέκεται ο ανιψιός και δεξί χέρι του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης.

Το ψήφισμα-κόλαφος του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου αναφέρεται αναλυτικά στο σκάνδαλο predator ενώσεις του Τύπου καταγγέλλουν τις πρακτικές της κυβέρνησης γύρω από το θέμα ενώ το ίδιο έκαναν και ανεξάρτητες αρχές στην χώρα μας, την σύνθεση των οποίων έσπευσαν να αλλάξουν «εν μια νυκτί».

Η πολιτική αλαζονεία της κυβέρνησης η αδιαφορία της για τους κανόνες του Κράτους Δικαίου αλλά και οι αντισυνταγματικές της πρακτικές συνθέτουν μια ζοφερή εικόνα για την χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί